Jahody omyjeme a větší kousky překrojíme. Vložíme je do hrnce, přivedeme do varu a lehce rozmačkáme. Jahody nemixujeme, v džemu chceme mít kousky jahod. Přidáme také nadrobno nakrájenou chilli papričku. Stačí 1 ks, ale pokud jste odvážní, klidně přihoďte i 2 ks.
Polovinu sáčku pektinu smícháme se 2 PL cukru a 2 KL kyseliny přidáme k rozvařeným jahodám. Za stálého míchání přivedeme do varu a 1 minutu důkladně povaříme.
Přidáme zbývající cukr a opět přivedeme do varu. Důkladně povaříme (min. 5 minut).
Horký džem plníme do připravených sklenic. Sklenice důkladně uzavřeme a alespoň na 5 minut otočíme dnem vzhůru.
Související recepty
Zavařování
Zavařování
Zavařování