Na přípravu těsta v míse šlehačem na nejvyšším stupni vyšleháme bílky se solí dotuha. V jiné míse při stejném výkonu vyšleháme žloutky s cukrem, vanilkovým cukrem, pastou a vodou do pěny. Přidáme mouku smíchanou s Gustinem a kypřicím práškem a sníh z bílků a zlehka vymícháme dohladka. Těsto rozdělíme do dvou forem vyložených papírem na pečení a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 20 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Korpusy necháme vychladnout. Poté je vyjmeme z formy, odstraníme papír na pečení a každý jednou podélně rozřízneme.
V míse vyšleháme náplň se smetanou podle návodu na obale. Na první korpus naneseme třetinu náplně a uhladíme. Zakryjeme druhým korpusem, na který opět naneseme třetinu náplně a uhladíme. Zakryjeme třetím korpusem, na který naneseme zbylou náplň a opět uhladíme. Zakryjeme posledním korpusem a dort uložíme asi na 30 minut do chladničky.
Na přípravu krému v míse šlehačem na nejvyšším stupni vyšleháme máslo s cukrem, solí a pastou dohladka. Krém obarvíme trochou barvy na růžovo a povrch a strany dortu potřeme. Uložíme do chladničky.
Polevy vyjmeme z obalu, vložíme do kastrůlku a rozpustíme ve vodní lázni. Polevu obarvíme barvou na tmavě růžovou a odstavíme. Jakmile začne poleva tuhnout, pomocí lžičky vytvoříme plameňákovi na pečícím papíru peří. Necháme zcela ztuhnout. Poté opatrně peří sundáme a zbylým krémem připevníme na povrch a strany dortu.
Z tvrdého papíru vystřihneme hlavu a krk plameňáka, dokreslíme pastelkami a připevníme na stranu dortu.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení