Na přípravu korpusu v míse vyšleháme vejce s vodou, cukrem, vanilínovým cukrem a solí šlehačem do pěny. Přidáme mouku smíchanou s pudingovým práškem a kypřicím práškem a zlehka vymícháme dohladka. Těsto naneseme do formy vyložené papírem na pečení a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 30 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Korpus necháme vychladnout. Poté stáhneme papír na pečení a korpus 2 x podélně rozřízneme. Na podnos položíme spodní díl korpusu a kolem upevníme očištěný okraj formy.
Na náplň jahody v kastrůlku částečně rozmixujeme pomocí ponorného mixéru. K jahodám přidáme cukr a dortové želé. Přivedeme k varu a minutu povaříme. Želé rovnoměrně naneseme na spodní díl korpusu ve formě a necháme zatuhnout. Pudingový prášek uvaříme s mlékem a cukrem podle návodu na obale. Odstavíme a za občasného zamíchání necháme zcela vychladnout. Smetanu vyšleháme se Smeta-fixem dotuha. Po částech zašleháváme vychladlý puding. Polovinu náplně naneseme na jahodové želé a uhladíme. Zakryjeme druhým dílem, naneseme zbylou náplň a uhladíme. Zakryjeme posledním dílem korpusu a uložíme nejméně na 2 hodiny do chladničky zatuhnout.
Na potření vyšleháme šlehačem smetanu s vanilínovým cukrem a Smeta-fixem dotuha. Odstraníme okraj dortové formy a povrch a strany dortu potřeme.
Na ozdobení marcipán obarvíme barvami a vytvoříme květiny dle své vlastní fantazie. Polovinami jahod a květinami dozdobíme povrch dortu.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení