Na přípravu ořechové vrstvy na pánvi pražíme nasekané ořechy, mandle, máslo, med a tymián, dokud ořechy nezezlátnou. Každých 10 sekund promícháme. Nakonec odstavíme z plotny, ještě minutu promícháme a poté směs přesuneme na velký talíř a rovnoměrně rozložíme.
Na přípravu makové vrstvy svaříme mléko s mákem. Přidáme med a dobře promícháme.
Na přípravu jahodové vrstvy jahody nakrájíme na velmi malé kousky, asi 0,5 cm.
Na přípravu jogurtové vrstvy smícháme jogurt s medem a důkladně promícháme.
Do připravených skleniček rozdělíme na dno polovinu makové náplně. Pokračujeme polovinou směsi jahod, jogurtu a ořechů. Postup zopakujeme s druhou polovinou všech směsí.
Povrch pohárů dozdobíme půlkami jahod, případně zbytkem ořechů.
Pochoutku podáváme ihned nebo uložíme do chladničky.
Související recepty
Dezerty
Dezerty
Dezerty