Na přípravu těsta listové těsto rozdělíme na dvě poloviny. Z každé poloviny vyválíme plát 30 x 40 cm. Pláty položíme na vymazané plechy a na několika místech propíchneme vidličkou. Vložíme do předehřáté trouby a postupně pláty upečeme. Každý plech pečeme asi 15 minut.
Doba pečení: 15 minut
Elektrická trouba: 190 °C
Horkovzdušná trouba: 170 °C
Oba pláty necháme vychladnout.
Pro přípravu ořechového těsta v míse vyšleháme z bílků a soli elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni tuhý sníh. Žloutky s cukrem šleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem, ořechy, kakaem, sněhem z bílků a ručně vymícháme dohladka. Těsto naneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech a rovnoměrně rozetřeme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při stejné teplotě jako v bodě 1.
Doba pečení: 25 minut
Elektrická trouba: 190 °C
Horkovzdušná trouba: 170 °C
Plát necháme vychladnout.
Na přípravu krému nalijeme do hrnce polovinu mléka a přivedeme k varu. Ve druhé polovině rozmícháme Zlaté klasy, nalijeme do vroucího mléka a asi minutu povaříme. Odstavíme a necháme za občasného míchání zcela vychladnout. Máslo s cukrem vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Po částech zašleháváme vychladlý krém. Přidáme rum a zamícháme. Polovinu krému rovnoměrně rozetřeme na plát z listového těsta a naneseme ořechový plát. Potřeme druhou polovinou krému a zakryjeme druhým plátem listového těsta. Přitlačíme a uložíme asi na 2 hodiny do lednice.
Před servírováním dozdobíme práškovým cukrem.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení