Na přípravu krému v kastrůlku z mléka, másla a mouky uvaříme za stálého míchání hustou kaši. Odstavíme a necháme vychladnout. V míse vyšleháme máslo s cukrem, kakaem a vejcem šlehačem do pěny. Poté postupně zašleháme vychladlou kaši.
Na přípravu těsta v míse vyšleháme bílky se solí šlehačem dotuha. V jiné míse vyšleháme žloutky s cukrem a vodou šlehačem do pěny. Zlehka střídavě vmícháme tuhý sníh a mouku smíchanou s kakaem a kypřicím práškem. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 20 minut
Elektrická trouba: 170 °C
Horkovzdušná trouba: 150 °C
Korpus necháme vychladnout. Poté vyjmeme z formy a korpus položíme na podnos a potřeme krémem.
Smetanu ušleháme se Smeta-fixem šlehačem dotuha a pomocí cukrářského sáčku naneseme po okraji. Povrch poprášíme kakaem a uložíme do chladničky zatuhnout.
Z tmavé polevy vytvoříme pomocí válečku potaženého potravinářskou folií ozdobu.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení