Na přípravu těsta v míse vyšleháme vejce s cukrem, solí a olejem šlehačem do pěny. Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem, kakaem, kořením a ořechy a ručně vymícháme dohladka. Těsto naneseme do vymazané nebo papírem na pečení vyložené formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Elektrická trouba: 160 °C
Horkovzdušná trouba: 140 °C
Korpus necháme vychladnout. Poté ho 2× podélně rozřízneme.
Na přípravu krému polevy rozpustíme podle návodu na obale. V míse vyšleháme máslo dohladka. Postupně zašleháváme cukr. Poté přidáme rozpuštěné polevy, pastu a mléko a vymícháme dohladka. Odebereme třetinu krému, vmícháme do ní kakao a naneseme do cukrářského sáčku.
Na spodní korpus naneseme 1/3 světlého krému a rozetřeme. Přikryjeme dalším dílem korpusu a naneseme druhou třetinu krému. Zakryjeme vrchním dílem korpusu. Zbylým světlým krémem naplníme cukrářský sáček a na povrch dortu vytvoříme z krému spirálu. Do části bez krému vytvoříme spirálu z kakaového krému. Zbytkem krémů potřeme strany dortu.
Na ozdobení polevy rozpustíme podle návodu na obale. Postupně natíráme v tenké vrstvě na pruhy papíru na pečení. Pruhy papíru s polevou zarolujeme do ruličky a uložíme do mrazničky zatuhnout. Po asi 10 minutách vyjmeme a ruličky papíru rozbalíme. Vznikne nám tak kůra, kterou opatrně přitiskneme na strany dortu. Dort uložíme do chladničky zatuhnout.
Před podáváním ozdobíme ovocem.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení
Příprava :40 Středně obtížnéasi 12 porcí