Na přípravu těsta v míse vyšleháme vejce s cukrem, solí a olejem šlehačem do pěny. Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem, kakaem, kořením a ořechy a ručně vymícháme dohladka. Těsto naneseme do vymazané nebo papírem na pečení vyložené formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 45 minut
Elektrická trouba: 160 °C
Horkovzdušná trouba: 140 °C
Korpus necháme vychladnout. Poté ho 2× podélně rozřízneme.
Na přípravu krému polevy rozpustíme podle návodu na obale. V míse vyšleháme máslo dohladka. Postupně zašleháváme cukr. Poté přidáme rozpuštěné polevy, pastu a mléko a vymícháme dohladka. Odebereme třetinu krému, vmícháme do ní kakao a naneseme do cukrářského sáčku.
Na spodní korpus naneseme 1/3 světlého krému a rozetřeme. Přikryjeme dalším dílem korpusu a naneseme druhou třetinu krému. Zakryjeme vrchním dílem korpusu. Zbylým světlým krémem naplníme cukrářský sáček a na povrch dortu vytvoříme z krému spirálu. Do části bez krému vytvoříme spirálu z kakaového krému. Zbytkem krémů potřeme strany dortu.
Na ozdobení polevy rozpustíme podle návodu na obale. Postupně natíráme v tenké vrstvě na pruhy papíru na pečení. Pruhy papíru s polevou zarolujeme do ruličky a uložíme do mrazničky zatuhnout. Po asi 10 minutách vyjmeme a ruličky papíru rozbalíme. Vznikne nám tak kůra, kterou opatrně přitiskneme na strany dortu. Dort uložíme do chladničky zatuhnout.
Před podáváním ozdobíme ovocem.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení