Na přípravu těsta v míse nad párou rozpustíme čokoládu. Přidáme kávu, aroma, kůru, žloutky a cukr a metličkou vymícháme dohladka. Poté sundáme z páry a vmícháme mák smíchaný s moukami, ořechy a kypřicím práškem. Nakonec z bílků ušleháme elektrickým ručním šlehačem nastaveným na nejvyšší stupeň tuhý sníh, který zlehka opatrně vmícháme do těsta. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 30 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Korpus necháme vychladnout. Vychladlý korpus jednou podélně rozřízneme.
Na přípravu krému v míse vyšleháme smetanu s Crème Olé a cukrem elektrickým ručním šlehačem nastaveným na nejvyšší stupeň dotuha. Poté zašleháme tvaroh s kávou dohladka. Dort naplníme částí krému. Slabě potřeme povrch a strany dortu.
Zbytek krému naneseme do cukrářského sáčku a dozdobíme povrch dortu.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení