Na přípravu těsta vyšleháme máslo nebo margarín s cukrem a vanilínovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na středním stupni dohladka. Postupně zašleháme vejce (každé vejce šleháme po dobu asi ½ minuty na nejvyšším stupni). Smícháme mouku, kypřicí prášek, proseté kakao, mandle, aroma a střídavě s kávou ve dvou dávkách vmícháme na středním stupni do těsta. Nalijeme do formy vymazané olejem a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 70 minut
Elektrická trouba: 170 °C
Horkovzdušná trouba: 150 °C
Po upečení necháme bábovku 10 minut stát ve formě. Bábovku vyklopíme a necháme vychladnout na kuchyňské mřížce. Povrch posypeme moučkovým cukrem.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení