Na přípravu těsta do mísy prosejeme mouku a přidáme droždí. V menší míse smícháme máslo, sůl, cukr, žloutky a dobře promícháme. Poté přidáme do směsi a přilijeme mléko a rum a vypracujeme na hladké těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi 50 minut vykynout.
Na přípravu krému v míse vyšleháme žloutky s cukrem dohladka. Přidáme škrob a trochu mléka a dobře promícháme.
V kastrůlku zahřejeme mléko a pozvolna přilíváme žloutky. Za stálého míchání asi 3 minuty povaříme. Přidáme čokoládu a mícháme do jejího úplného rozpuštění. Promixujeme ponorným mixérem, zakryjeme potravinářskou fólií a uložíme do chladničky.
Vykynuté těsto rozdělíme na 12 stejných dílů a vytvarujeme do bochánků. Olej nalijeme do pánve a zahřejeme. Koblihy vkládáme opatrně do oleje a smažíme z každé strany asi 2 minuty. Smažené pokládáme na papírový ubrousek okapat.
Na obalení v míse smícháme třtinový cukr s cukrem a vlažné koblihy obalíme.
Krém promícháme a naplníme do cukrářského sáčku. Do koblih ostrým nožem uděláme ze strany otvor a pomocí cukrářského sáčku je naplníme krémem.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení