Na přípravu dezertu uvaříme Zlatý klas s mlékem a cukry podle návodu na obale. Odstavíme, vmícháme máslo a za občasného zamíchání necháme vychladnout. Do vychladlého pudingu vmícháme mascarpone nebo tvaroh a vymícháme dohladka. Z granátového jablka vyjmeme zrnka a pár si jich odložíme na ozdobení. Zbylé pomocí ponorného mixéru rozmixujeme, přecedíme přes sítko a v kastrůlku s trochou cukru zredukujeme na hustý sirup. Sirup krátce vmícháme do krému i trochou barvy a uložíme do chladničky.
Na polevu v kastrůlku ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s olejem. Do polevy namočíme okraje nebo špičky kornoutů, posypeme zdobením a necháme v chladničce zatuhnout. Trochu polevy můžeme nalít dovnitř kornoutů.
Krémem naplníme cukrářský sáček a naneseme do kornoutů. Povrch ozdobíme odloženými zrnky granátového jablka.
Související recepty
Dezerty
Dezerty
Dezerty