Na přípravu směs na korpus nasypeme do mísy. Přidáme máslo, vejce a mléko a vyšleháme elektrickým ručním šlehačem podle návodu na obale. Těsto naneseme do vymazané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: 35 - 40 minut
Elektrická trouba: 170 °C
Horkovzdušná trouba: 150 °C
Po upečení oddělíme okraj formy a korpus necháme vychladnout. Poté korpus položíme na velký dortový podnos. Pomocí lžičky korpus vydlabeme do hloubky 1/2 cm. Ponecháme 1 cm široký okraj. Vydlabanou část korpusu v misce nahrubo rozdrobíme.
Banány oloupeme, podélně rozkrojíme a plochou stranou uložíme na vydlabaný korpus.
Na přípravu náplně smetanu vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Směs na náplň smícháme s vodou a ihned vmícháme do šlehačky. Nakonec vmícháme čokoládové vločky a navršíme na korpus kopulovitě až ke kraji a posypeme rozdrobeným korpusem.
Kokos obarvíme zelenou barvou a naneseme kolem dortu. Z marcipánu odebereme kuličku o velikosti vlašského ořechu, kterou obarvíme růžovou barvou. Zbylý marcipán rozdělíme na 3 díly. Ze dvou dílů vytvarujeme kuličky a následně kužele a lehce je zploštíme. Ostrým nožem nařízneme jako prsty. Z růžového marcipánu vytvarujeme kuličky a přilepíme je k tlapkám a lehce je zploštíme. Ze zbylého marcipánu vytvarujeme kuličku, která bude jako ocásek. Na zelený kokos naaranžujeme oplatkové květiny.
Uložíme do chladničky asi na 3 hodiny ztuhnout.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení