Na pařížskou šlehačku v kastrůlku přivedeme smetanu k varu. Odstavíme a vmícháme na kostičky nalámanou čokoládu. Mícháme, dokud se čokoláda zcela nerozpustí. Směs uložíme nejlépe na 12 hodin vychladit do chladničky.
Na přípravu těsta v míse vyšleháme bílky se solí šlehačem dotuha. V jiné míse vyšleháme žloutky s cukrem šlehačem do pěny. Zlehka střídavě vmícháme tuhý sníh a mouku smíchanou s kakaem. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme. Korpus necháme vychladnout.
Doba pečení: asi 25 minut
Elektrická trouba: 170 °C
Horkovzdušná trouba: 150 °C
Vychlazenou pařížskou šlehačku přelijeme do mísy a šlehačem vyšleháme dotuha.
Povrch dortu potřeme džemem. Na džem naneseme ¼ šlehačky a uhladíme. Banány oloupeme a nakrájíme na kolečka. Naneseme je na povrch dortu. Banány zakryjeme zbylou šlehačkou a uhladíme. Dort uložíme asi na 2 hodiny do chladničky ztuhnout.
Polevu rozpustíme podle návodu na obale. Nalijeme na povrch dortu a uhladíme. Po stranách necháme polevu volně stékat.
Uložíme do chladničky zatuhnout.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení