V míse důkladně vyšleháme bílek s vodou šlehačem alespoň 5 minut. Poté za stálého šlehání postupně přidáváme cukr a šleháme, dokud se nezačnou tvořit ostré špičky. Směs rozdělíme na dva větší a jeden menší díl. Větší díly obarvíme žlutou a růžovou barvou a menší díl obarvíme zelenou barvou. Cukrářský sáček naplníme zvlášť žlutou a růžovou směsí a na plech vyložený papírem na pečení vytvoříme růže, do kterých zasuneme špejli. Ze zelené směsi vytvoříme lístečky. Vložíme do předehřáté trouby a sušíme.
Doba sušení: asi 90 - 120 minut
Elektrická trouba: 110 °C
Horkovzdušná trouba: 90 °C
Troubu vypneme a růže necháme v uzavřené troubě vychladnout.
Z růží vytvoříme kytici a dozdobíme lístečky.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení