Na přípravu těsta vyšleháme vejce, cukr a vanilínový cukr elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Smícháme mouku, kypřicí prášek, proseté kakao, kávu a ručně vmícháme do vaječné pěny. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 11 minut
Elektrická trouba: 200 °C
Horkovzdušná trouba: 180 °C
Plát necháme i s papírem na pečení vychladnout na kuchyňské mřížce. Vychladlý plát položíme na plech a stáhneme papír na pečení.
Na přípravu sušenkové náplně rozpustíme polevu podle návodu na obale. Sušenky vložíme do mikroténového sáčku, dobře uzavřeme a válečkem rozdrtíme. Polevu smícháme se sušenkami a rovnoměrně rozetřeme na korpus.
Na přípravu smetanové náplně rozpustíme polevu podle návodu na obale. Smetanu, Smeta-fix a cukr ušleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Želatinový ztužovač připravíme s vodou podle návodu na obale a ihned vmícháme do šlehačky.
Do jedné poloviny náplně opatrně ručně vmícháme rozpuštěnou polevu a rovnoměrně rozetřeme na sušenkovou náplň. Zbytek náplně rovnoměrně rozetřeme na čokoládovou náplň a uložíme nejméně na 2 hodiny do chladničky.
Na ozdobení rozpustíme polevu podle návodu na obale, vylijeme na pečící papír, nožem rozetřeme a necháme ztuhnout. Polevu nakrájíme na 24 dílů. Před podáváním moučník nakrájíme na 24 kostek, ozdobíme dílky polevy a posypeme instantní kávou.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení