Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s cukrem. Přidáme máslo nebo margarín a vejce a ručně vypracujeme dohladka. Těsto na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku vyválíme na plát o tloušťce asi 5 mm. Formičkou vykrajujeme kolečka a naneseme je na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: 12 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Kolečka necháme vychladnout.
Na přípravu bezé v míse vyšleháme z bílků, cukru a citrónové šťávy elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni tuhý sníh. Sněhem naplníme cukrářský sáček a tvoříme na plechu vyloženém papírem na pečení věnečky ve velikosti koleček. Vložíme do předehřáté trouby a sušíme.
Doba sušení: asi 60 minut
Elektrická trouba: 90 °C
Horkovzdušná trouba: 70 °C
Věnečky necháme vychladnout.
Na ozdobení necháme kompot na sítku odkapat a zachytíme. Dort-želé připravíme se šťávou a cukrem podle návodu na obale a na konci vaření přidáme kůru. Na kolečka položíme věnečky, do středu vložíme ananas, na který pomocí lžíce naneseme želé a necháme ztuhnout.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení