Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s droždím, solí, cukrem a kůrou. Přidáme mléko, olej nebo máslo a vejce a ručně vypracujeme dohladka. Těsto zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme asi 45 minut na teplém místě kynout.
Na přípravu makové náplně v kastrůlku smícháme mák, cukr a skořicový cukr. Přidáme mléko a za stálého míchání asi 5 minut povaříme. Odstavíme a necháme vychladnout.
Vykynuté těsto na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku vyválíme na dlouhý pás. Potřeme náplní a zavineme. Spirálu vložíme do středu vymazané formy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 35 - 40 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Moučník necháme vychladnout.
Na potření připravíme polevu s vodou nebo mlékem podle návodu na obale. Povrch vychladlého moučníku potřeme a necháme zatuhnout.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení