Na přípravu těsta vyšleháme v míse bílky se špetkou soli elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha.
Ve druhé míse vyšleháme žloutky s cukrem do pěny. Postupně zašleháme změklé máslo. Přidáme mák, mouku, špetku sody, kypřicí prášek do pečiva a ručně vařečkou promícháme. Zlehka vmícháme sníh z bílků.
Formu vymažeme máslem a vysypeme moukou. Těsto vylijeme do formy a uhladíme. Polovinu malin omyjeme, zlehka osušíme papírovou utěrkou a rozložíme na těsto. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Těsto necháme vychladnout při pokojové teplotě min. 30 minut.
Krém uvaříme z pudingového prášku podle návodu na obalu, ale jen s 300 ml mléka, 1 vanilkovým cukrem a 2 PL cukru. Pro výraznější malinovou příchuť přidáme do krému po uvaření cca 10 ks rozmačkaných malin a necháme vychladnout asi 30 minut.
V míse vyšleháme máslo s moučkovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Postupně zašleháváme vychladlý malinový puding. Korpus pokapeme malinovým sirupem. Malinový krém opatrně naneseme na vychladlý korpus a uhladíme.
Hotový koláč ozdobíme zbývajícími malinami a necháme odpočívat v chladničce minimálně 4 hodiny nebo přes noc.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení