Na přípravu těsta v míse vyšleháme vejce s cukrem a solí šlehačem do pěny. Přidáme makovou náplň a mouku smíchanou se škrobem a kypřicím práškem a vymícháme dohladka. Těsto naneseme do formy vyložené papírem na pečení a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 30 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Korpus necháme vychladnout. Poté ho vyjmeme z formy a 1 x ho podélně rozřízneme. Spodní díl položíme na podnos a okolo upevníme očištěný okraj formy.
Na spodní díl naneseme džem a uhladíme. Smetanu vyšleháme šlehačem dotuha. Želatinový ztužovač připravíme s vodou podle návodu na obale. Ihned po částech přidáme šlehačku a důkladně promícháme. Přidáme cukr a vanilkový cukr a promícháme. Naneseme do formy, uhladíme a zakryjeme vrchním korpusem. Povrch potřeme 1 PL džemu a uložíme do chladničky asi na 2 hodiny zatuhnout.
Dort opatrně vyjmeme z formy. Marcipán na pocukrované pracovní ploše pomocí válečku vyválíme na plát. Opatrně přeneseme na celý koláč a lehce přitiskneme. Povrch koláče pocukrujeme.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení