Na přípravu odpalovaného těsta přivedeme v malém hrnci vodu s máslem nebo margarínem do varu. Do vroucí hmoty vsypeme za stálého míchání mouku smíchanou se škrobem. Těsto vymícháme dohladka a přemístíme do mísy. Elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do těsta zašleháme vejce. Těsto musí být hladké a lesklé. Necháme vychladnout.
Na přípravu třeného těsta vyšleháme máslo nebo margarín s cukrem a vanilínovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Postupně přidáváme, po jednom, vejce (každé šleháme ½ minuty). Přidáme aroma, mouku a kypřicí prášek a šleháme na středním stupni dohladka. Zlehka ručně vmícháme mandle, odpalované těsto, rozinky, brusinky a rum. Těsto vložíme do vymazané a moukou vysypané formy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: 60 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Upečenou bábovku necháme 10 minut zchladnout ve formě, vyklopíme na kuchyňskou mřížku a necháme zcela vychladnout. Polevu připravíme podle návodu na obale a bábovku polevou potřeme.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení