Na přípravu těsta v míse vyšleháme bílky s cukrem šlehačem dotuha. Přidáme žloutky, máslo, mouku smíchanou s mandlemi, kypřicím práškem a skořicí a na středním stupni vyšleháme dohladka. Těsto naneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 20 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Korpus po upečení potřeme džemem a necháme vychladnout.
Na mandlovou náplň v míse smícháme mandle s piškoty, vanilkovým cukrem, moučkovým cukrem a kávou. Přidáme amaretto a vymícháme dohladka. Mandlovou náplň naneseme na korpus a uhladíme. Uložíme do chladničky.
Na přípravu krému uvaříme puding s mlékem a cukrem podle návodu na obale. Odstavíme a za občasného zamíchání necháme vychladnout. V míse vyšleháme máslo s vanilínovým cukrem šlehačem dohladka. Přidáme mascarpone a kakao a opět vyšleháme. Nakonec po částech zašleháme vychladlý puding. Krém naneseme na mandlovou náplň a uhladíme. Uložíme do chladničky ztuhnout.
Na ganache v kastrůlku přivedeme smetanu k varu. Odstavíme, vmícháme nalámanou čokoládu a mícháme, dokud se zcela nerozpustí. Ganache nalijeme na povrch dezertu.
Uložíme ho do chladničky ztuhnout.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení