Na přípravu marcipánové hmoty ručně propracujeme marcipán s cukrem a kakaem. Z marcipánové hmoty utvoříme váleček, který nožem rozdělíme na 24 stejných kousků. Do každého kousku zabalíme meruňku nebo oříšek a vytvarujeme bonbónky různych tvarů.
Na ozdobení rozpustíme v kastrůlku ve vodní lázni polevu. Jednotlivé tvary namáčíme do polevy, ihned ozdobíme perličkami a necháme zatuhnout.
Tubičkami napíšeme na bonbónky číslice od 1 až 24 a necháme zatuhnout.
Na stužku navlečeme etiketu s číslicí. Z hedvábného papíru nebo celofánu vystřihneme kolečka (průměr koleček závisí od velikosti bonbónu). Do středu koleček položíme bonbón a pomocí gumičky nebo stužky zavážeme tak, abychom vytvořili měšec.
Do vázy vložíme větvičky, které ozdobíme měšci z adventního kalendáře.
Související recepty
Dezerty
Dezerty
Dezerty