Na přípravu těsta smícháme na vále nebo v míse mouku a cukr. Přidáme máslo nebo margarín, vejce, sodu, mléko, med a ručně vypracujeme dohladka. Těsto rozdělíme na 4 stejné díly a každý vyválíme na pomoučené pracovní ploše na plát 30 x 40 cm. Pomocí válečku plát přeneseme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 7 minut
Elektrická trouba: 170 °C
Horkovzdušná trouba: 150 °C
Po upečení plát ihned stáhneme z plechu, položíme na kuchyňskou mřížku a necháme vychladnout.
Stejným způsobem upečeme i další 3 pláty.
Na přípravu krému uvaříme zlatý klas s mlékem podle návodu na obale, místo cukru použijeme vanilínový cukr. Za občasného míchání necháme zcela vychladnout. Máslo s cukrem a kakaem vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na středním stupni do pěny, do které po částech zašleháme puding.
Krémem slepíme upečené pláty a necháme asi 2 hodiny v chladničce ztuhnout.
Na ozdobení polevy připravíme podle návodu na obale. Povrch polijeme polevou tmavou a necháme ztuhnout. Po ztuhnutí pocákáme mléčnou polevou. Před podáváním nakrájíme nožem namočeným v horké vodě na řezy a podáváme.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení