Na přípravu sušenek v míse smícháme mouku s cukrem, solí a vanilkovým cukrem. Přidáme máslo a ručně vypracujeme hladké těsto. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a uložíme asi na 30 minut do chladničky. Poté těsto na pomoučené pracovní ploše vyválíme pomocí válečku na plát o tloušťce asi 1 cm. Z těsta vykrájíme zaječí ouška a přeneseme je na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 10 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Sušenky necháme vychladnout.
Na přípravu těsta v míse vyšleháme máslo s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Přidáme tvaroh, citrónovou kůru a žloutky a krátce zašleháme. Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem, kandované ovoce a rozinky a ručně vypracujeme těsto. Těsto rozdělíme na 12 stejných dílů a vytvoříme z nich bochánky. Bochánky vložíme do košíčků ve formě. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 30 minut
Elektrická trouba: 170 °C
Horkovzdušná trouba: 150 °C
Na ozdobení v míse vyšleháme bílky s cukrem šlehačem dotuha a naplníme do cukrářského sáčku. Polevou ozdobíme vychladlé ouškové sušenky, které po zaschnutí zapíchneme do středu zchladlých mazanečků. Dozdobíme zbylou polevou, povrch posypeme kandovaným ovocem a zdobením.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení