Na přípravu těsta v míse vyšleháme žloutky s cukrem do pěny. Postupně zašleháme olej a vodu.
V míse smícháme prosátou mouku s kakaem a kypřicím práškem a vmícháme do žloutkové pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh a po částech ho opatrně vmícháme do těsta. Těsto nalijeme na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby a pečeme.
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Korpus necháme vychladnout a poté opatrně stáhneme pečící papír.
Na přípravu krému v míse vyšleháme tvaroh a cukr. Postupně přiléváme smetanu tak, abychom získali jemnou a krémovou konzistenci. Nakonec přidáme vanilkovou pastu a v případě potřeby krém přisladíme. Krém rovnoměrně rozetřeme na vychladlý korpus a dáme vychladit do chladničky.
Čokoládu nalámeme do smetany a společně krátce zahřejeme v mikrovlnné troubě. Promícháme do rozpuštění, necháme krátce zchladnout a lehce zhoustnout.
Polevu nalijeme na vychlazený krém, rozetřeme po celé ploše a dáme vychladit do chladničky. Řezy krájíme ostrým nožem namočeným v horké vodě. Po každém řezu nůž otřeme.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení