Na přípravu náplně smícháme v míse jablka s tvarohem, mandlemi, cukrem, vanilkovým cukrem, škrobem a vařečkou vymícháme dohladka.
Na přípravu těsta smícháme na pracovní ploše mouku, kypřicí prášek, cukr, vanilkový cukr, kůru, tvaroh, máslo nebo margarín a mléko a ručně vypracujeme dohladka. Těsto na lehce pomoučené pracovní ploše vyválíme na plát 30 x 40 cm.
Náplň rovnoměrně rozetřeme na těsto. Delší strany svineme proti sobě tak, aby jedna strana byla zarolovaná více než druhá a aby se konce dotýkaly. Vložíme na 30 minut do mrazáku Ostrým nožem nakrájíme na 20 plátků o tloušťce asi 2 cm. Naskládáme na plech vyložený papírem na pečení hřbetem k sobě tak, aby se vytvořila křídla. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 25 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Upečené motýlky necháme vychladnout .
Na ozdobení připravíme Dort-želé s vodou a cukrem podle návodu na obale. Motýlky pomocí štětce nebo mašlovačky potřeme a necháme ztuhnout. Dozdobíme tubičkami a zdobením podle vlastní fantazie.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení