Na přípravu dortu mléko se želatinou v kastrůlku zahřejeme. Mléko se nesmí vařit. Odstavíme, vymícháme do rozpuštění želatiny a necháme vychladnout. V míse vyšleháme zakysanou smetanu se smetanou a cukrem elektrickým ručním šlehačem dohladka. Opatrně vmícháme mléko se želatinou a vymícháme metličkou dohladka. Směs nalijeme do olejem vymazané dortové formy a uhladíme. Povrch přikryjeme alobalem. Uložíme do chladničky asi na 2 hodiny ztuhnout.
Na přípravu polevy smícháme v kastrůlku kakao, cukr, želatinu, mléko a vodu a vymícháme dohladka. Umístíme na mírný oheň a zahřejeme. Odstavíme a necháme asi 1 hodinu zchladnout. Poté nalijeme na povrch ztuhlého dortu.
Dort necháme v chladničce ztuhnout, nejlépe přes noc.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení