Puding uvaříme podle návodu na obale, ale jen se 300 ml mléka a 3 PL cukru. Odstavíme a za občasného míchání necháme úplně vychladnout.
V míse elektrickým ručním šlehačem na nízké otáčky prošleháme mascarpone a po lžících postupně zašleháme vychladlý puding.
Ve druhé míse vyšleháme smetanu se Smeta-fixem. Vyšlehanou šlehačku vařečkou vmícháme do pudingové směsi, dokud nevznikne hladký krém.
Mražené ovoce krátce povaříme v hlubší pánvi s 50 ml vody a 2 PL cukru. V 50 ml vody rozmícháme 1 PL škrobu, přidáme k ovoci a za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. Odstavíme a necháme vychladnout na pokojovou teplotu.
Do sklenic lžící vrstvíme střídavě ovocnou směs a pudingový krém. Na závěr dezert ozdobíme nahrubo rozdrobenými karamelovými sušenkami.
Vložíme do chladničky. Před podáváním ozdobíme lístky máty.
Související recepty
Dezerty
Dezerty
Dezerty