Na přípravu těsta v míse vyšleháme z bílků tuhý sníh elektrickým ručním šlehačem nastaveným na nejvyšší stupeň. V jiné míse vyšleháme žloutky s cukrem a vanilínovým cukrem do pěny. Opatrně vmícháme mandle, ořechy a sníh z bílků. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 40 minut
Elektrická trouba: 170 °C
Horkovzdušná trouba: 150 °C
Korpus necháme vychladnout. Poté ho vyjmeme z formy, položíme na podnos a kolem umístíme očištěný okraj formy.
Na přípravu náplně v kastrůlku povaříme džus s jahodami. Gustin rozmícháme v trošce vody, nalijeme do kastrůlku a mícháme do zhoustnutí. Odstavíme a necháme vychladnout.
Želatinu necháme nabobtnat podle návodu na obale. V míse smícháme sýr s vanilínovým cukrem a kůrou. Vmícháme rozehřátou želatinu a uložíme do chladničky. Smetanu vyšleháme elektrickým ručním šlehačem nastaveným na nejvyšší stupeň dotuha a zlehka ji vmícháme do sýrové náplně.
Na vychladlý korpus naneseme polovinu náplně a uhladíme. Na náplň naneseme vrstvu vychladlého želé z jahod. Povrch zakryjeme zbytkem náplně.
Dort uložíme nejméně na 4 hodiny do chladničky.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení