Na přípravu těsta vyšleháme elektrickým ručním šlehačem vejce, moučkový cukr, vanilínový cukr a vodu do pěny. Mouku smícháme s Gustinem a kypřicím práškem a důkladně vmícháme do pěny. Hladké těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté troubě a pečeme.
Doba pečení: asi 25 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Upečený korpus necháme vychladnout a pak jednou podélně rozřízneme.
Na přípravu náplně vyšleháme elektrickým ručním šlehačem smetanu, cukr a vanilkový cukr dotuha. 3 PL oříšků odložíme stranou a zbytek vmícháme do šlehačky.
Želatinový stužovač připravíme s vodou podle návodu na obale a ihned opatrně přimícháme do šlehačkové náplně. 3/4 náplně natřeme na spodní korpus. Lehce přiložíme druhý díl. Boky dortu potřeme zbylou náplní a posypeme zbylými oříšky. Z tvrdého papíru vyrobíme šablony zajíčků, přiložíme je na dort a posypeme cukrem. Šablony opatrně odstraníme. Dort uchováváme v chladu.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení