Na přípravu těsta v míse rozmixujeme marcipán, cukr, kůru, šťávu, vejce a máslo nebo margarín ponorným mixérem dohladka. Přidáme mouku smíchanou se škrobem a kypřicím práškem a dobře ručně vařečkou vymícháme dohladka.
Těsto naplníme do cukrářského sáčku se zdobící trubičkou. Na plech vyložený papírem na pečení tvoříme srdíčka (naneseme 2 slzičky těsta, které se ve spodní části dotýkají tak, aby vytvořili srdce). Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 10 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Upečená srdíčka necháme vychladnout.
Na přípravu náplně vymícháme džem s rumem dohladka. Vždy dvě srdíčka slepujeme džemem. Povrch můžeme lehce poprášit moučkovým cukrem.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení