Směs na krém (součást balení Pařížského dortu Dr. Oetker) připravíme se smetanou podle návodu na obale a uložíme na 3 hodiny, nejlépe přes noc, do chladničky.
Směs na korpus (součást balení Pařížského dortu Dr. Oetker) smícháme s vodou, olejem a vejci podle návodu na obale. Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 35 minut
Elektrická trouba: 150 °C
Horkovzdušná trouba: 130 °C
Po upečení necháme korpus vychladnout a jednou podélně rozřízneme.
Na spodní část korpusu rozetřeme brusinkový džem.
Vychlazený krém vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na středním stupni dotuha. Polovinu krému naneseme na brusinky, uhladíme a přikryjeme vrchním dílem korpusu. Zbytkem krému potřeme povrch a okraje dortu. Na povrchu dortu nožem vytvoříme rýhovaný vzor a posypeme kakaem. Dort uložíme do chladničky.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení