Na přípravu těsta v míse nad parou vyšleháme z bílků elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni tuhý sníh. Postupně po lžících zašleháváme cukr. Přidáme ořechy smíchané se strouhankou a zlehka zamícháme. Těsto naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a na plech vyložený papírem na pečení tvoříme rohlíčky. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 20 minut
Elektrická trouba: 140 °C
Horkovzdušná trouba: 120 °C
Rohlíčky necháme mírně vychladnout.
Na přípravu krému v míse ve vodní lázni vyšleháme vejce s cukrem a kakaem. Ve větší míse vyšleháme máslo a postupně přidáváme vychladlou směs a vyšleháme dohladka. Cukrářský sáček s řezanou trubičkou naplníme krémem a nastříkáme na rohlíčky. Uložíme nejméně na 1 hodinu do chladničky.
Na ozdobení připravíme polevy podle návodu na obale a rohlíčky opatrně namáčíme. Necháme v chladničce ztuhnout.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení