Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřicím práškem, cukrem a kakaem. Přidáme vejce, mléko a olej a metličkou vymícháme dohladka. Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: 25 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Perník necháme vychladnout.
Na přípravu krému nalijeme do většího hrnce 750 ml mléka a přivedeme k varu. Ve zbylém mléce rozmícháme Zlaté klasy s cukrem a vanilínovým cukrem. Nalijeme do vroucího mléka a povaříme asi 1 minutu. Do horkého krému nakrájíme máslo a mícháme, dokud se máslo zcela nerozpustí. Přidáme rum a horký krém nalijeme na perník a uhladíme.
Uložíme asi na 2 hodiny do chladničky. Před podáváním ozdobíme strouhanou čokoládou.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení