Na přípravu těsta připravíme směs s vodou a olejem podle návodu na obale. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 30 - 40 minut
Elektrická trouba: 165 °C
Horkovzdušná trouba: 155 °C
Perník necháme vychladnout. Poté ho jednou podélně rozřízneme a potřeme 3 PL povidel. Zbytek povidel použijeme na namazání povrchu perníku pro přilepení očí a fondánu.
Na ozdobení si necháme menší kousek bílého fondánu. Část fondánu obarvíme černým kakaem a vytvoříme oči. Ze zbylého fondánu vyválíme pomocí válečku pláty, který ostrým nožem nakrájíme na asi 1 cm proužky. Ty poté střídavě naneseme na povrch dortu jako obvazy.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení