Na přípravu těsta smícháme směs s vodou a olejem podle návodu na obale. Těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: 30 minut
Elektrická trouba: 160 °C
Horkovzdušná trouba: 150 °C
Po upečení necháme perník vychladnout a vykrajovátkem vykrájíme kolečka.
Na přípravu krému připravíme Zlatý klas s mlékem a cukrem podle návodu na obale. Za občasného míchání necháme vychladnout. Přidáme máslo a elektrickým ručním šlehačem vyšleháme dohladka.
Vždy 2 kolečka perníku slepíme krémem k sobě. Povrch a strany také potřeme krémem a necháme vychladnout.
Na pracovní ploše posypané moučkovým cukrem vyválíme pomocí válečku fondán na plát o tloušťce 2 mm. Z fondánu vykrajujeme kolečka velká tak, aby se perníkový dortík mohl celý do fondánu zabalit. Zbytek fondánu obarvíme gelovými barvami, z růžového fondánu vytvarujeme kytičky a ze zeleného tvarujeme stonky.
Minidortíčky potáhneme fondánem a ozdobíme kytičkami.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení