Na přípravu těsta v míse smícháme mouku se solí, kakaem a cukrem. Přidáme máslo a ručně vypracujeme dohladka. Směs naneseme na dno vymazané a moukou vysypané dortové formy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 7 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Korpus necháme vychladnout.
Na přípravu náplně v míse vyšleháme povidla s tvarohem, mascarpone, zakysanou smetanou, cukrem, vanilkovým cukrem a Zlatým klasem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Poté přidáme vejce a ještě asi 1 minutu šleháme dohladka. Náplň naneseme na korpus a uhladíme. Formu vložíme na plech s vyšším okrajem a do plechu nalijeme vodu tak, aby forma byla do poloviny potopená. Teplotu v troubě snížíme. Vložíme do trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 60 minut
Elektrická trouba: 150 °C
Horkovzdušná trouba: 130 °C
Troubu vypneme, pootevřeme dvířka trouby a ještě cheesecake necháme ve vyhřáté troubě dalších 60 minut.
Cheesecake necháme vychladnout.
Na ozdobení smícháme zakysanou smetanu s vanilkovým cukrem a vychladlý povrch cheesecaku potřeme.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení