Na přípravu těsta v kastrůlku rozpustíme v mléce máslo nebo margarín. V míse smícháme mouku se škrobem, droždím, cukrem, vanilínovým cukrem a solí. Přidáme vlažné mléko s máslem nebo margarínem a ručně vypracujeme dohladka. Povrch těsta zaprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi 50 minut kynout.
Vykynuté těsto vyklopíme na pracovní plochu. Oddělíme ⅓ těsta a odložíme stranou. Zbylé těsto rozdělíme na 8 stejných dílů. Vytvoříme tělíčka (bochánky) a položíme na plech vyložený papírem na pečení.
Na pomoučené pracovní ploše vyválíme z odloženého těsta plát a formičkou vykrojíme 16 koleček. Ze zbytku těsta vytvoříme 16 malých kuliček. Tělíčka na plechu potřeme pomocí štětce nebo mašlovačky vodou. Do poloviny koleček vytvoříme dvě dírky (např. špejlí), potřeme vodou, obalíme ve skořicovém cukru a zlehka přitlačíme ke každému tělíčku jako čumáček. Druhou polovinu koleček potřeme vodou, obalíme ve skořicovém cukru, rozkrojíme nožem na polovinu a vytvoříme ouška. Z kuliček vytvoříme prasátkám oči. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 25 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Prasátka necháme vychladnout.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení