Na přípravu těsta v míse vyšleháme směs na pečení s vejci, olejem a vodou podle návodu na obale elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Těsto naneseme do vymazaného a moukou vysypaného plechu a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 20 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Plát necháme vychladnout.
Na přípravu náplně vyšleháme smetanu se Smeta-fixem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. V míse metličkou vymícháme mascarpone se zakysanou smetanou, cukrem, vanilínovým cukrem, citrónovou kůrou, šťávou a likérem dohladka. Poté do směsi zlehka vmícháme šlehačku.
Vychladlý plát rozkrojíme tak, aby vznikly dva obdélníky 20 x 30 cm. Jeden plát položíme na podnos a pokapeme 5 PL likéru. Naneseme polovinu náplně a přiložíme druhý plát. Pokapeme zbytkem likéru a potřeme zbylou náplní. Řezy uložíme do chladničky. Před podávání povrch posypeme kakaem.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení