Na přípravu těsta ušleháme v míse žloutky, 30 g cukru a vanilínový cukr elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Bílky a 80 g cukru ušleháme dotuha. Žloutkovou pěnu a tuhý sníh ručně smícháme. Mouku smícháme s kypřicím práškem, prosetým kakaem a ručně vmícháme do směsi. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 10 minut
Elektrická trouba: 200 °C
Horkovzdušná trouba: 180 °C
Piškotový plát vyklopíme na pocukrovaný papír na pečení. Stáhneme papír, na kterém se roláda pekla a roládu srolujeme.
Na přípravu náplně smícháme jogurt, moučkový a vanilínový cukr dohladka. Smetanu ušleháme se Smeta-fixem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Šlehačku smícháme s jogurtem a opatrně vmícháme kousky jahod.
Vychladlý plát rozvineme a potřeme džemem. Náplň rozetřeme na džem a zavineme. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení