Na přípravu těsta v míse vyšleháme z bílků elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni tuhý sníh. V jiné míse vyšleháme žloutky s cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Přidáme mouku smíchanou s kakaem a sníh a metličkou vymícháme dohladka. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 10 minut
Elektrická trouba: 170 °C
Horkovzdušná trouba: 150 °C
Roládu stočíme i s papírem na pečení a necháme vychladnout.
Na přípravu krému nalejeme do kastrůlku polovinu mléka a přivedeme do varu. Ve zbylém množství mléka metličkou rozmícháme Zlatý klas s cukrem, vanilínovým cukrem a kávou. Vlijeme do vroucího mléka a za stálého míchání povaříme asi 1 minutu. Krém za občasného míchání necháme vychladnout. Změklé máslo s vychlazeným krémem vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka.
Z vychladnuté rolády stáhneme papír na pečení a naplníme 2/3 krému. Srolujeme, potřeme krémem a pomocí cukrářského sáčku ozdobíme podle vlastní fantazie. Odložíme do chladničky ztuhnout.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení