Ze směsi na přípravu těsta připravíme odpalované těsto s vodou, margarínem a vejci podle návodu na obale. Těsto vložíme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou. Na tukem vymazaný plech nastříkáme věnečky (o 5 – 6 cm). Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 20 minut
Elektrická trouba: 200 °C
Horkovzdušná trouba: 180 °C
Věnečky necháme vychladnout. Višňový kompot necháme na sítku odkapat a šťávu přitom zachytíme.
Ze směsi na přípravu krému a mléka uvaříme krém podle návodu na obale. Máslo vyšleháme s cukrem elektrickým ručním šlehačem dohladka a po částech do něho zašleháme na nejvyšším stupni vychladlý krém.
Dort-želé připravíme se šťávou podle návodu na obale. Do želé ihned vmícháme odkapané višně a necháme vychladnout.
Věnečky podélně rozřízneme. Na vychladlé spodní části nastříkáme pomocí cukrářského sáčku 1 krému. Na krém naneseme želé s višněmi a zbytek krému.
Na ozdobení v kastrůlku ve vodní lázni rozpustíme polevy. Vrchní část věnečků zlehka namočíme do rozpuštěné polevy a položíme na krém. Dozdobíme květinami. Uchováváme v chladničce.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení