Listové těsto na vále rozválíme do obdélníku, okraje zarovnáme nožem, posypeme moučkovým cukrem a položíme na plech vyložený papírem na pečení. Druhý arch papíru položíme na těsto a zatížíme druhým plechem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: 20 minut
Elektrická trouba: 160 °C
Horkovzdušná trouba: 140 °C
Po prvních deseti minutách sundáme horní plech a pečeme ještě 10 minut do zlatova.
Po upečení necháme vychladnout, opatrně rozkrájíme těsto ostrým vroubkovaným nožem na stejně velké díly, podle velikosti zákusků.
Na náplň vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na středním stupni společně v míse žloutky, škrob a třtinový cukr. V kastrůlku zahřejeme mléko těsně pod bod varu. Část horkého mléka nalijeme do mísy se žloutkovou směsí a metličkou mícháme dohladka. Dolijeme zbytek mléka a opět promícháme. Celou směs vlijeme do kastrolu a na mírném ohni přivedeme k varu. Přidáme máslo a necháme chvilku za stálého míchání povařit. Přikryjeme folií, aby se neudělal škraloup a uložíme do chladničky vychladnout.
Smetanu vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni v míse dotuha a opatrně přidáme k vychlazené žloutkové směsi.
Vzniklým krémem naplníme cukrářský sáček a zdobíme jednotlivé kousky pomocí krému na sebe. Měly by být tři vrstvy korpusu a dvě vrstvy krému.
Hotové řezy pocukrujeme, dozdobíme případným zbytkem krému a dozdobíme malinou. Uložíme do chladničky rozležet. Servírujeme nejlépe druhý den, až korpus trochu zvlhne.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení