Na přípravu křehkého těsta v míse smícháme mouku s moučkovým cukrem, vanilínovým cukrem a kůrou. Přidáme máslo a vejce a ručně vypracujeme na hladké těsto. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme v chladničce asi 30 minut odležet.
Na přípravu piškotového těsta v míse vyšleháme vejce s cukrem, vanilínovým cukrem, kůrou a solí šlehačem do pěny. Přidáme mouku smíchanou se škrobem a zlehka vymícháme dohladka. Těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Korpus vyklopíme a necháme vychladnout.
Křehké těsto na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku vyválíme na plát 30 x 40 cm a naneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Plát necháme vychladnout. Poté ho potřeme džemem a navrch položíme vychladlý piškotový korpus.
Puding připravíme s mlékem a cukrem podle návodu na obale. Nalijeme na povrch piškotu a uhladíme. Na puding rovnoměrně rozdělíme rybíz a necháme zchladnout.
Vaječné bílky vyšleháme s vodou a cukrem podle návodu na obale. Polovinu naneseme na rybíz a uhladíme. Zbylými naplníme cukrářský sáček a vytvoříme na povrchu koláče malé pusinky. Teplotu v troubě zvýšíme na 220 °C a pečeme, dokud špičky nezačnout být nahnědlé.
Elektrická trouba: 220 °C
Koláč necháme vychladnout a ideálně přes noc v chladničce ztuhnout.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení