Na přípravu krému rozpustíme v hrnci máslo a přilejeme smetanu. Těsně než směs začne vřít, sejmeme ze sporáku a přidáme kousky čokolády. Metličkou vymícháme do hladké tekuté směsi a uložíme na pár hodin do chladničky.
Na přípravu korpusu polevu rozpustíme v hrnci ve vodní lázni. Poté polevu nalijeme do vyšší nádoby a spolu s máslem ji vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Přidáme cukr s vanilínovým cukrem a rumem a krátce vyšleháme. Postupně přidáme mouku smíchanou s droždím a kakaem střídavě s mlékem. Tekutou směs nalijeme do formy vyložené papírem na pečení, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi hodinu kynout. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 35 minut
Elektrická trouba: 170 °C
Horkovzdušná trouba: 150 °C
Korpus necháme vychladnout a poté ho vyjmeme z formy.
Připraveným krémem potřeme slabší vrstvou strany dortu. Na povrch naneseme zbytek krému a pomocí nožem vytvoříme vlnky.
Na ozdobení očistíme maliny a naneseme je na povrch dortu. Dozdobíme lístečky máty.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení