Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s cukrem a vanilínovým cukrem. Přidáme žloutky, máslo a mléko. Těsto ručně vypracujeme na hladké těsto. Těsta zabalíme do mikroténového sáčku a uložíme asi na 30 minut do chladničky. Na pomoučené pracovní ploše těsto pomocí válečku vyválíme na plát o tloušťce asi 5 mm a pomocí vykrajovátka vykrájíme kolečka. Naneseme je na plechy vyložené papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 10 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Kolečka necháme vychladnout.
Na přípravu kokosek v míse vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni s bílků tuhý sníh, ke kterému postupně přidáváme cukr. Opatrně vmícháme kokos. Na plech vyložený papírem na pečení pomocí dvou lžiček tvoříme hromádky. Vložíme do trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 10 minut
Elektrická trouba: 150 °C
Horkovzdušná trouba: 130 °C
Kokosky necháme vychladnout.
Na přípravu krému uvaříme Zlatý klas s mlékem podle návodu na obale. Odstavíme a za občasného zamíchání necháme vychladnout. V míse vyšleháme máslo s cukrem a kakaem do pěny a postupně zašleháváme Zlatý klas elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Krém naplníme do sáčku a nastříkáme po obvodu koleček. Do středu naneseme džem a přiklopíme kokoskou. Uložíme asi na hodinu do chladničky ztuhnout.
Polevu rozpustíme podle návodu na obale a namáčíme až ke kokoskám do polevy. Necháme zatuhnout.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení