V míse vyšleháme směs na těsto se smetanou a vejci šlehačem na nejvyšším stupni dohladka podle návodu na obale. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 35 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Korpus necháme vychladnout.
Na přípravu krému vyšleháme směs na krém se smetanou a zakysanou smetanou podle návodu na obale.
Korpus jednou podélně rozřízneme a polovinou krému potřeme spodní díl korpusu. Zakryjeme vrchním dílem a zbylým krémem potřeme povrch a strany dortu. Uložíme asi na hodinu do chladničky.
Jeden a půl balíčku fondánu vyválíme pomocí válečku na pracovní ploše pocukrované moučkovým cukrem na plát asi na ø 35 cm a povrch a strany dortu jím potáhneme. Ostrým nožem odkrojíme přebytečný fondán a vytvoříme bambuli a malé oči, případně vykrájíme vločky. Větší část zbylého fondánu obarvíme na červeno a vytvoříme sněhulákovi čepici a nos a položíme na povrch dortu. Zbytek fondánu obarvíme na černo a vytvoříme pusu a oči. Dozdobíme vločkami nebo podle vlastní fantazie.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení