Na přípravu těsta v míse vyšleháme žloutky s cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem a kakaem a vodu a ručně vymícháme dohladka. Těsto naneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech a stejnoměrně rozetřeme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 20 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Plát necháme zchladnout a poté ho potřeme džemem.
Na přípravu krému v míse vyšleháme z bílků elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni tuhý sníh. Zlatý klas uvaříme s mlékem a cukrem podle návodu na obale a ještě horký ho vmícháme do tuhého sněhu. Krém nalijeme na korpus a uložíme do chladničky ztuhnout.
Na ozdobení ušleháme smetanu s cukrem a Smeta-fixem dotuha. Šlehačku naneseme na ztuhlý krém a rovnoměrně rozetřeme. Na povrch nastrouháme čokoládu.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení