Na přípravu těsta v míse vyšleháme máslo s cukrem, vanilínovým cukrem a solí elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Postupně zašleháme vejce, každé asi ½ minuty. Přidáme víno a mouku smíchanou s kakaem, kypřicím práškem a skořicovým cukrem a vymícháme dohladka. Naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 45 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Korpus necháme asi 10 minut ve formě vychladnout, poté ho opatrně vyklopíme a necháme zcela vychladnout.
Na polevu prosejeme moučkový cukr do mísy. Přilíváme vína tolik, aby nám vznikla hladká poleva. Potřeme celé vychladlé srdce a necháme polevu zatuhnout.
Na ozdobení ¾ marcipánu obarvíme červenou barvou a vytvoříme z něj růžičky. Zbytek marcipánu obarvíme zelenou barvou a vytvoříme lístečky. Poté jimi ozdobíme povrch dortu.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení