Na přípravu těsta potřebujeme vyšlehat 3 balíčky Crème Olé s rostlinným nápojem místo mléka, dle návodu na obale. Každý balíček vyšleháme odděleně a postupně je smícháme dohromady. Krém odložíme do chladničky. V míse důkladně promícháme suché přísady, přidáme olej a vymícháme hladké hutné těsto. Do těsta přidáme vyšlehaný krém z Crème Olé a mícháme dohladka. Plech vymažeme rostlinným tukem nebo olejem a vysypeme moukou. Těsto vylijeme na plech a stěrkou uhladíme, vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 120 minut
Elektrická trouba: 120 °C
Horkovzdušná trouba: 100 °C
Koláč se peče pomalu a je dopečený, když se jeho okraje odlepí od plechu. Upečený koláč vybereme z trouby a necháme při pokojové teplotě úplně vychladnout.
Na přípravu krému v míse smícháme smetanu a vanilkové cukry. Krémem potřeme povrch koláče a poprášíme jej kakaem. Uložíme do chladničky aspoň na 2 hodiny, ideálně přes noc. Před servírováním ozdobíme čerstvými jahodami.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení